Sancta Cecilia Musikkskole/Music school

Tlf. 479 03 978
E-post: anna.sscecilia@gmail.com

 


«Musikk gjennom tidene» er et DVD album med to DVD er med musikk fra Vikingtiden og gjennom hele musikkhistorien, middelalder-renessansen-barokken-klassisismen-romantikken og samtidsmusikken,  med innslag om kultur og fremskritt, - helt til våre dager.   Dette er en samling av opptak fra diverse konserter som Schola Sancta Cecilia har holdt rundt om kring. I Hamardomen, i Gamlebyenn kirke, på Barratt Due musikkinstitutt, Musikkpedagogene Oslo, Uranienborg menighetssal, Gamle Logen under Operaballet, Oslo og Eidsvoll kirke.

Aktører er musikere, skuespillere, dansere fra innlandet, Hedmark og Eidsvoll, og fra Oslo. Det er mange kjente navn på den, f.eks. Vilde Frang, Mona Julsrud, Tom Ottar Andreassen, Dèsirèe Paulsen Bakke, Anna Rögnvaldsdòttir, Margeretha Stassen, Johannes Lunde Hatfield, Nina de Orlince Orlinska, Bjørnar og Robert Robertsen, m.fl. med ensembler som: Hedmark Camerata Musica, Duoen -SONATA-, Trio Akershus og Duo Eidsvoll.

Jeg vil også si her at det er noen viderekomne elver fra både Ringsaker kulturskole og Stange videregående skole som er med, som deltakere i Hedmark Camerata Musica og Camerata Musica.  Se program.

Den er til salgs hos oss for kr. 200,- Andre kan siden legge på det de vil.  TA KONTAKT VIA E MAIL ADRESSE. - SE; under:  KONTAKT!

 

Fokus Fiolin - Antologi for fiolin - Anna Rögnvaldsdóttir

Antologi med stykker for fiolin, delvis andre strykeinstrumenter, piano, gitar og lignende. 112 sider med stykker hovedsakelig av lett vanskelighetsgrad: klassisk, folkemusikk, kjente melodier og viser, film og musikk fra barneteater.  Solostykker, duetter, trioer med mer.

Gitt ut av Norsk musikkforlag 2005.


Maia Bang er nå blitt gitt ut av Musikkhusets forlag. Den kan fåes kjøpt hos dem: https://www.musicstore.com
"Maia Bang! Hvem var hun?",  Av Anna Rögnvaldsdòttir.

Maia Bang virket som fiolinpedagog i Norge og USA i mange år i begynnelsen av det siste århundre. Hun var fødd i Tromsø og er begravd i Eidsvoll. Hun var internasjonalt kjent og lagde en metode i 6 hefter, som bygger på Prof. Leopold Auers undervisningprinsipper, men Maia var hans assistent lærer i New York. Hennes metode hadde en eventyrlig fremgang. I 1975 hadde den solgt i 160.000 eksemplarer over hele verden. Hun var en ambassadør for Norge i det at metoden inneholder mange norske barne og folkesanger, som folk ble kjent med. Metoden ble gitt ut på engelsk og spansk, og første to heftene på norsk og svensk. Maia var langt forut sin samtid. Hun utviklet f.eks et system for klasseopplæring også.
Pris: 230,- + postkostnad

Alle disse bøker kan bestilles fra min e mail: anna.sscecilia@gmail.com
De er gitt ut på eget forlag, unntatt Fokus Fiolin, som er gitt ut av Norsk musikkforlag.

KOMMER! - BLIR GITT UT ETTER MAIA BANG!
"God dag fiolin", en fiolinskole i to hefter av Anna Rögnvaldsdòttir.

God dag fiolin 1. hefte

God dag fiolin 1. hefte er utprøvd på elever på Barratt Due musikkinstitutt og Ringsaker kulturskole i 14 år. Altså; både i byen og på landet. Den kan brukes helt ned til 3 års alder. Den begynner straks med instrumentet, med lette enkle øvelser og musisering av kjente barnesanger på løse strenger mens lærer spiller melodien. F.eks Bæ, bæ lille lam, og øvelser med motorikk og fysisiske ferdigheter. I begynnelsen styrer man progresjonen slik at den tilpasses alderstrinn; den har f.eks to slags øvelser for å lære fingrespill. En for de yngste og en mer avansert for de eldre. Det bygges så opp progresjon fra et fast grep til så å flytte fingrene for å kunne spille flere tonarter. CD med akkompagniment og assistanse følger med.
Pris: 230,- + postkostnad


God dag fiolin 2. hefte


God dag fiolin 2. hefte begynner med C dur på en meget enkel måte. Døren inn til tonartenes verden. Det følger fort et mer utfordrende repertoar. Tonartene blir siden presentert i tur og orden. Her begynner man også med notelære. Boken er tenkt mer som en grunnbok, med f.eks Barbara Barbers "Solos for young violinistst" og Nico Dezairs Posisjons serie ved siden av, eller som det måtte passe for hver pedagog. Den har også lette sanger for Prima Vista, som Sunniva Løken kalte for "ukestoff". Boken inneholder stykker fra vår vestlige kulturarv, f.eks Te Deum, Eurovision sangen, sats fra Keiserkvartetten for to fioliner, og flere duetter og t.o.m for 3 fioliner og cellostemme. Den kan også brukes som selvstendig fiolinskole. CD er under bearbeidelse.
Pris: 260,- + postkostnad

De er gitt ut på eget forlag: IMMACULATA forlag og kan bestilles fra denne siden.

Attest fra en mor, Ragnhild Raastad lege.


Til tross for at det foreligger en rekke nye fiolinskoler på markedet, har Anna Rögnvaldsdòttir nylig utgitt ”God dag, fiolin” på eget forlag. Boken kommer ut som to hefter med tilhørende CDer og utgis på eget forlag. Verket er dels inspirert av, og dels et tillegg til Maia Bangs fiolinmetode som ble utgitt på begynnelsen av 1900-tallet. Maia Bang var en norsk fiolinpedagog som ble verdensberømt for sin fiolinmetode basert på Prof. Leopold Auers undervisningsprinsipper. Auer var en av de mest berømte fiolinpedagoger på begynnelsen av 1900-tallet med elever som Jascha Heifetz og Nathan Milstein, og Maia Bang var hans assistent i New York. Hun levde og virket i New York, men er gravlagt på Eidsvoll.

Anna Rögnvaldsdòttir er pedagog ved Barratt-Due musikkinstitutt og Ringsaker kulturskole, adjunkt ved Stange vdg. skole og Høgskolen i Hedmark samt freelance musiker. Hun har tidligere utgitt samspillsboken ”Fokus fiolin” (2005) på Norsk musikkforlag. Hun er opprinnelig fra Island og har sin fiolinpedagogiske utdannelse fra Reykjavìk med videreutdanning fra London. I løpet av denne studietiden ble hun kjent med flere fiolinmetoder, men da hun kom til Norge og ble introdusert for Maia Bangs metode, falt hun for klarheten og de estetiske verdiene. For at metoden skulle kunne benyttes i moderne fiolinundervisning, måtte den imidlertid tilpasses i betydelig grad, og dette arbeidet har i løpet av 10 år munnet ut i det foreliggende verket. I sitt arbeid med fiolinskolen har Anna Rögnvaldsdòttir også vært inspirert av andre, først og fremst Dofleins fiolinskole som hun selv hadde som basis i sin pedagogiske utdanning.
”God dag, fiolin” begynner med enkle øvelser og melodier og tar eleven trinn for trinn fram til duetter av Vivaldi og andre stykker fra den europeiske kulturskatt. Underveis er teori og teknikk inkorporert. Mange av melodiene, spesielt de enkleste, er velkjente norske barnesanger, for eksempel ”Lille Petter Edderkopp”, ”Jeg er trøtt og går til ro” og ”Bjørnen sover”. Dette bidrar til enklere innlæring og mestringsfølelse.

Barn ned til 4 år har brukt ”God dag, fiolin” med godt resultat. Som forelder har jeg erfart at elevene lærer raskt og utvikler spilleglede når de undervises etter ”God dag, fiolin”. Slik kan man kanskje unngå å måtte sitere Shakespeare i ”Julius Caesar”: ”The strings, my lord, are false!”
”God dag, fiolin” vil bli presentert ………..DET UNDERVISES IKKE I RELIGION I SANCTA CECILIA MUSIKKSKOLE, men hele vår kultur har dype røtter og utvikling fra Kristendommen

Galileer-Du har seiret!

Galileer- Du har seiret! er en annerledes bok om religion. Den inneholder stoff som Mel Gibson brukte i sin film: The Passion of the Christ. Den er smykket med bilder fra kunsthistorien.
Pris: 250,- + postkostnader.

 


Katolisismen versus Protestantismen


Tre artikler om emnet, av 1. Jeff Childers: Sola Scriptura-Skriften alene, av 2. presten Dr. Georg May: Den Økumeniske felle og av 3. Dr. Gyula Mago: Protest imot protestantismen.

Mysteriet om trollmannens klipp av Raphael Brown.

Trollmannens klipp, les her.
Mystiske hendelser i USA, i katolske kirkens spede begynnelse. 
Den handler om mystiske hendelser i storbondens Adam Livingstones hjem, hvor det begynte å spøke noe så grusomt, alt ble klippet sønder av en usynlig hånd, ben datt av buskapen og den døde, låven brant ned, osv,  og hvordan man fikk bukt med dette.

Undervisning og lærere   |   MINI-FESTIVAL    |   Ensembler   |   Musikk gjennom tidene   |  Utgivelse   |   Events   |   Media   |   Linker & Styre   |   Kontakt

2010 - (C)www.sscecilia.com